Két hónapja nem lehet rágyújtani a zárt, közös helyeken. Azóta annyi féle megoldással találkoztam.

A leleményesség határtalan. Mert ugye, vannak azok a szórakozóhelyek, amik egyáltalán nem foglalkoznak a szabályozással egészen addig, amíg a türelmi idő le nem jár. Ők még csak meg se próbálják fenntartani a nemdohányzás látszatát. Mindenki úgy és annyit bagózik, amennyit akar. Hamutál is van az asztalokon.

Van, ahol a hamutálat ugyan beszedték, de helyette csinos kistányérok vagy éppen csészék, poharak kerültek ki a pultokra. Ezek mellet a "nem hamutál" -ak mellett ugyanolyan boldogan szívják a vendégek. A hely a felelősségét kipipálja ezzel. Látszólag. Persze. Bünti, majd ugyanúgy jár.

Olyan helyről is hallottam, ahol nem szabad cigizni, de aki nem feltűnő (???) az rágyújthat. Hm...Itt a pincér nyilván nem akar konfrontálódni a törzs- illetve egyéb vendégekkel. Na, áprilistól majd lesz az a pénz, amiért kénytelen lesz.

A legleleményesebb illegális bődület: a lakáskocsma. Ez ugye olyan, mintha egy magánszemély kecója lenne, ahol mérik a sört (majd azért a szervek, ha ezt észreveszik, lesznek kérdéseik), és lehet cigizni dögivel. Hát, aki ideig óráig erre beáldozza a lakását... Tiszavirág életű lesz ez az újítás. Szerintem.

Belenyugodni a változtatásba nehéz. Tudom. Még van egy hónap.